Správa uživatelů
V sekci Spravovat uživatele mohou administrátoři prohlížet, vyhledávat a spravovat všechny uživatelské účty, které byly na serveru vytvořeny.
Administrátoři mohou také upravovat jednotlivé účty pomocí rozbalovací nabídky akcí, která je k dispozici pro každého uživatele.
Uživatelské karty
Pomocí karet v horní části stránky můžete přepínat mezi různými stavy účtu.
| Tab | Popis |
|---|---|
| Aktivní | Uživatelé, kteří mají aktuálně přístup k Greenlight pomocí svého účtu. |
| Vyhledávání | Uživatelé čekají na schválení administrátorem před získáním přístupu. |
| zakázaný | Uživatelé, kterým byl přístup odepřen nebo jim byl výslovně zakázán. |
| Vypouští | Uživatelé, jejichž účty byly smazány správcem. |
Vyhledávání a filtrování uživatelů
Vyhledávací pole lze použít k nalezení uživatelů pomocí:
- Jméno
- Uživatelské jméno
- Poskytovatel ověřování
- Datum vytvoření účtu
Uživatele můžete také filtrovat podle role. Kliknutím na libovolný odznak role ve sloupci Role zobrazíte pouze uživatele přiřazené k dané roli.
Mazání účtů
Chcete-li účet smazat, vyberte v rozbalovací nabídce Akce účtu možnost Smazat .
Po smazání bude účet přesunut na kartu Smazané.
Na kartě Smazané mohou administrátoři buď obnovit účet a s ním spojené místnosti, nebo jej trvale odstranit ze systému.
Trvale smazané účty nelze obnovit.
Uživatelé, jejichž účty byly trvale smazány, se mohou znovu zaregistrovat pomocí stejné e-mailové adresy.
Zákaz účtů
Chcete-li uživatele zablokovat, vyberte v rozbalovací nabídce Akce účtu možnost Zablokovat uživatele .
Zablokovaní uživatelé jsou přesunuti na kartu Zablokovaní a již nebudou mít přístup ke službě Greenlight.
Zablokování také uživateli zabrání ve vytvoření nového účtu s použitím stejné e-mailové adresy.
Sloučení uživatelských účtů
Pokud je potřeba sloučit dva účty, mohou administrátoři použít funkci sloučení účtů.
Během sloučení se jeden účet stane primárním účtem a druhý se stane slučovaným účtem.
Všechny místnosti patřící ke slučovanému účtu budou převedeny na primární účet. Po dokončení převodu bude sloučený účet trvale smazán. Žádná další uživatelská data nebudou přenesena.
Chcete-li provést sloučení, otevřete rozbalovací nabídku akcí účtu pro primární účet a vyberte možnost Sloučit . Účet, který chcete sloučit, pak můžete vyhledat pomocí jména uživatele nebo e-mailové adresy.
Přenesené místnosti jsou automaticky označeny předponou (Sloučeno) . Účet příjemce pak může tyto místnosti dle potřeby přejmenovat, upravit nebo smazat.
Úpravy účtů
Chcete-li upravit uživatelský účet, vyberte v rozbalovací nabídce Akce účtu možnost Upravit .
Administrátoři mohou upravovat následující informace o účtu:
- Jméno
- Přiřazené role
- Základní jazyk
- Profilová fotka
Úprava uživatelských rolí
Uživatelské role lze spravovat z obrazovky úprav účtu.
Chcete-li roli odebrat, klikněte na x vedle názvu role. Chcete-li roli přiřadit, vyberte ji z rozbalovací nabídky rolí.
Administrátoři mohou přiřazovat nebo odebírat pouze role, které mají nižší prioritu než jejich nejvyšší přiřazená role.
Přestože uživatelé mohou mít více rolí, při určování oprávnění se používá pouze role s nejvyšší prioritou.
Resetování uživatelských hesel
Pokud uživatel zapomene heslo, může mu administrátor poslat e-mail s žádostí o obnovení hesla.
Otevřete uživatelský účet pomocí Změnit, poté klepněte na tlačítko Reset user passwordGreenlight zašle uživateli e-mail s pokyny k vytvoření nového hesla.
Afrikaans
العربية
български
বাংলা
Čeština
Dansk
Deutsch
Ελληνικά
English (US)
Español
فارسی
Suomi
Français
עִבְרִית
हिन्दी
Bahasa Indonesia
Italiano
日本語
한국어
Latviešu valoda
Bahasa Melayu
Nederlands
Norsk Bokmål
Polski
Português
Русский
Kiswahili
Svenska
ไทย
Türkçe
Українська
Tiếng Việt
简体中文
繁體中文